Bizar: Limburgs bedrijf geeft echtscheiding cadeau

© iStock
Leef je al geruime tijd in onmin met je partner, maar heb je geen geld om een echtscheiding te bekostigen? Of wil je je niet-meer-zo-geliefde eens onaangenaam verrassen?
De Maastrichtse juridische dienstverlener HelloLaw geeft bij een prijsvraag een bizarre prijs weg: een echtscheiding. Het bedrijf betaalt de scheiding, inclusief afhandeling bij de rechtbank, voor de 'gelukkige' winnaar. Het totale prijskaartje: 4100 euro (inclusief btw).

Motivatie

Het enige wat het bedrijf nodig heeft van gebrouilleerde koppels is een mailtje met een goede motivatie. Een vakjury buigt zich vervolgens over de inzendingen. De 'mooiste motivatie' gaat uiteindelijk met de prijs aan de haal. Koppels die mee willen doen kunnen zich op de site van het Maastrichtse bedrijf inschrijven.

Vechtscheiding

Het online rechtshulpbedrijf komt met deze bizarre prijsvraag omdat in Nederland nog steeds één op de drie koppels uit elkaar gaan. "Voor alle betrokkenen, de echtgenoten, kinderen, familieleden en vrienden, is dat een emotionele gebeurtenis", zegt Fleur Kapiteijn van HelloLaw. "Helaas mondt een groot deel van de scheidingen onnodig uit in een vechtscheiding, waardoor een toch al nare gebeurtenis alleen nog maar vervelender wordt." En juist daarom wil het bedrijf een gebrouilleerd koppel helpen om op een goede manier uit elkaar te gaan.

Prijsvraag

Tot 19 september kunnen koppels hun reden om uit elkaar te gaan doorgeven. De winnaars van de scheiding worden op 26 september bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!