Politie schiet na afpersing in Brunssum

© iStock
Twee dertigers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gearresteerd, omdat ze een 21-jarige jongen dwongen geld te pinnen en dat aan hen te geven.
Toen de politie het duo wilde aanhouden, ontstond er een achtervolging die uiteindelijk werd beëindigd met een waarschuwingsschot.

Brunssum
De jongen kwam zijn belagers, een man uit Geleen (32) en een man uit Heerlen (33), tegen in een horecagelegenheid in Brunssum. Daar zouden ze de twintiger hebben bedreigd, iets waarbij ze mogelijk een wapen hebben gebruikt. Hij moest geld pinnen van de beide heren.

Politie
Op weg naar de pinautomaat wist het slachtoffer de politie op de hoogte te brengen van zijn benarde situatie. Toen de beide afpersers de benen wilden nemen, zette de politie de achtervolging in. De twee negeerden meerdere stoptekens. Een waarschuwingsschot bleek wel genoeg om ze een halt toe te roepen.

Mes
Er raakte overigens niemand gewond tijdens de achtervolging. In de auto van de mannen werd er een mes gevonden. Het duo is aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!