Bouw fietstunnel A2 begint

Bij de Kennedysingel in Maastricht zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de A2-fietstunnel.
De tunnel komt bij het Europaplein, tussen het centrum van de stad via de Kennedybrug en Heer en Cadier en Keer en omgekeerd.

Toegevoegd

De verbinding is na een krachtige lobby van de Fietsersbond, buurtplatform Heer en enkele schoolbesturen toegevoegd aan het oorspronkelijke pakket verkeersmaatregelen in het kader van de ondertunneling van autosnelweg A2 door Maastricht-Oost.

Geen prioriteit

De fietsverbinding had in eerste aanleg geen prioriteit, waardoor een onlogische route dreigde voor tweewielers na oplevering van het A2-project in 2017. Met name de veiligheid van veel schoolgaande jeugd baarde velen zorgen.

1,5 miljoen euro

De voorstanders van een fietstunnel tussen de Kennedysingel, de Sibemaweg en uiteindelijk de Akersteenweg (inmiddels Sibematunnel gedoopt) konden het stadsbestuur en de A2-tunnelbouwers ervan overtuigen het project uit te breiden met een 22ste kunstwerk ten faveure van de veiligheid. De kosten daarvan - geschat op zo’n 1,5 miljoen euro - vallen in het niet bij het bedrag dat is uitgetrokken om met name de doorstroming van het autoverkeer in de regio Maastricht sterk te verbeteren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!