Roermondse wethouder wint Vrouw in de Media Award

© Gemeente Roermond
De Roermondse wethouder Marianne Smitsmans heeft de 'Vrouw in de Media Award Limburg' gewonnen. Dit is een prijs voor vrouwen die zich hebben geroerd in de media.
De wethouder hield onder andere de sportvrouwen Lieke Martens en Demi Schuurs achter zich.

Top drie

Volgens 41 procent van de stemmers heeft Smitsmans het beste in de media geprofileerd. Ze wordt vooral geroemd om haar betrokkenheid zonder dat dit ten koste gaat van haar professionele houding en haar talent voor communicatie. De Maastrichtse ondernemer Nele Valkeneers eindigde met 37 procent op de tweede plaats. Lieke Martens ontving 8 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Lilianne Ploumen

De Maastrichtse oud-minister Lilianne Ploumen was in de race voor de landelijke Vrouw in de Media Award. Die prijs ging naar Annemarie Heite, woordvoerder project De Stille Beving.

Eerdere winnaars

De award is een jaarlijkse prijs van mediaplatform VIDM en het sprekersbureau Zij Spreekt. De landelijke prijs ging eerder Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015) en Dafne Schippers (2016).