Eerste graffitimuseum van Nederland opent in Heerlen

Mural in Heerlen. © Facebook, James Jetlag
In Heerlen gaat vrijdagmiddag het eerste en enige graffiti-museum van Nederland weer open.
Dat gebeurt op een nieuwe plek: in de Geleenstraat 21, in het centrum van Heerlen. Het museum moest haar vorige onderkomen verlaten vanwege de slechte staat van het pand.

IBE

De opening valt samen met de eerste dag van International Breakdance Event, IBE. Breakdance en graffiti zijn nauw met elkaar verbonden. Veel breakdancers houden zich ook met graffity bezig en omgekeerd.

Kunstenaars

De afgelopen week zijn de eerste kunstenaars al druk bezig geweest met het creëren van nieuwe kunstwerken in het 1400 vierkante meter grote museum. Naast tags, graffiti en murals zijn er nog vele andere vormen van street-art te bewonderen.

Graffiti

Heerlen profileert zich als graffiti-hoofdstad van Nederland en telt tientallen grote murals, oftewel muurschilderingen, verspreid over de hele stad.

Talent

In het nieuwe museum krijgt nieuw en gevestigd talent de kans om zichzelf te bewijzen. De opening wordt verricht door cultuur-wethouder Barry Braeken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!