Poederbrief onderschept in Heerlen: 'Gericht aan Jo Palmen'

© iStock
Bij het distributiecentrum van PostNL in Heerlen is een poederbrief onderschept. De brief zou gericht zijn aan de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen.
Het verdachte pakketje werd dinsdag ontdekt bij het postbedrijf aan In de Cramer, zo meldt de politie.

Protocollen
"Daarna werden de gebruikelijke protocollen opgestart en werd de brief onderzocht", vertelt een woordvoerder van de politie. Uit dat onderzoek bleek dat er niks aan de hand was met de brief.

Onder vuur

Verschillende bronnen melden dat de brief gericht zou zijn aan de Brunssumse wethouder Jo Palmen. De politicus ligt de afgelopen periode zwaar onder vuur vanwege een negatief integriteitsonderzoek. Uit dat onderzoek zou blijken dat hij als wethouder een gevaar vormt voor Brunssum. Hij werd benoemd voordat het onderzoek was afgerond.

In het politieke tumult dat daarna ontstond, stapte burgemeester Luc Winants in december op. Inmiddels is er een nieuw onderzoek naar de integriteit van de wethouder gestart.

Verband

Of er een verband is tussen de poederbrief en de kwestie in Brunssum, is niet duidelijk.
PostNL heeft bevestigd dat het verdachte pakketje is ontdekt, maar wil er vanwege het lopende politie-onderzoek verder niks over kwijt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!