Enquête: Boeren willen natuurvriendelijker gaan werken

© iStock
Tachtig procent van de boeren wil overstappen op natuurlijke landbouwmethoden.
Dat blijkt uit een opinieonderzoek van dagblad Trouw onder bijna 3000 boeren en boerinnen in het hele land. Hoeveel Limburgse boeren zijn ondervraagd, is niet duidelijk.

Hervormingen

In een grote enquête kregen boeren uit allerlei sectoren vragen over hun eigen welzijn, de landbouwsector en hun verwachtingen van de toekomst. Het merendeel verlangt naar hervormingen in de landbouw, zo blijkt uit hun antwoorden.

Winstgevender

Van de tachtig procent die de overstap naar natuurlijke landbouwmethoden wil maken, wil bijna de helft dat binnen tien jaar doen. Volgens de boeren is het niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ze denken namelijk dat het winstgevender is. Van de ondervraagde boeren was 6 procent biologisch.

Rapportcijfer

Uit de enquête blijkt ook dat 90 procent zich niet goed vertegenwoordigd voelt door landbouworganisaties en de politiek. Minister Carola Schouten van Landbouw krijgt het rapportcijfer 6,4.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!