Onderzoek Bandidos voert naar Engeland en Denemarken

Agenten in Nieuwstadt tijdens de grote actie tegen motorclub Bandidos. © Archiefbeeld: ANP/Marcel van Hoorn
Justitie richt zich in het onderzoek naar de Bandidos in Limburg ook op mogelijke banden met Engeland en Denemarken.
Daartoe heeft het verzoeken ingediend bij de instanties in die landen.

Drugshandel en wapenbezit

Dat blijkt tijdens een zitting voor de rechtbank van Maastricht. Daar wordt besproken of de dertien verdachten die zich moeten melden, langer vast moeten blijven zitten. Ze worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, maar ook van drugshandel, wapenbezit en openlijke geweldpleging. Onder hen is ook president Harrie Ramakers.

Internationale drugshandel

Volgens justitie blijkt uit telefoons van de motorclubleden dat er internationale drugshandel bedreven zou worden. Daarin komen de twee landen naar voren. Ook komen er in die telefoons namen uit Bosnië naar voren. De Bandidos zouden gelinkt worden aan wapenhandel in dat Oost-Europese land.

Vertaald

Het onderzoek van de telefoons en andere gegevensdragers neemt volgens justitie veel tijd in beslag. De telefoons moeten door speciale diensten uitgelezen worden en de stukken uit Bosnië moeten vertaald worden.
Naar verwachting wordt de zaak in de zomer van 2016 inhoudelijk behandeld. Woensdag beslist de rechtbank of de verdachten in de zaak langer vast blijven zitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!