Geweldsexplosie tegen politie ontstond na afgekapt R&B-feest

© Google Streetview
De geweldsexplosie tegen politieagenten in Maastricht ontstond nadat een R&B-feest in poppodium De Muziekgieterij werd afgebroken.
De organisatie besloot rond 04:00 uur om het feestje stil te leggen, omdat er onder het publiek een grimmige sfeer was ontstaan. Er waren op dat moment zo'n 300 mensen in de zaal aanwezig. De muziek werd uitgezet en iedereen moest vertrekken.

Onrust

"Ons beleid is dat we een evenement afbreken als er onrust is onder het publiek", zegt directeur Richard Loomans van het poppodium tegen 1Limburg. "Uiteindelijk zijn alle bezoekers naar buiten gegaan. Daar ging het vervolgens mis."

Bekogeld

Enkele tientallen mensen keerden zich tegen de politie die op de onrust bij het poppodium was afgekomen. Volgens de politie werd er met stenen en glas naar de agenten gegooid. Daarop werden politiehonden ingezet. Enkele mensen werden door de honden gebeten. Er werd in ieder geval één persoon opgepakt.

Mula B.

Op het moment dat het feest werd afgebroken, moest de hoofdact nog optreden. Het gaat om rapper Mula B. uit Den Haag. Volgens ooggetuigen kwam hij aan op het moment dat de ruzie buiten gaande was en maakte hij weer direct rechtsomkeert. "Er is besloten hem niet meer op te laten treden", zegt directeur Loomans daarover. "Het is jammer dat enkele mensen een feestje menen te moeten verpesten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!