Ger Koopmans: 'rol provincie moet groter worden'

© L1
CDA-gedeputeerde en kersvers lijsttrekker Ger Koopmans vindt dat de rol van de provincie de komende jaren groter moet worden.
Dat zei hij tijdens een toespraak op een ledenvergadering van het CDA-Limburg in Valkenburg nadat die hem unaniem tot lijsttrekker had gekozen bij de provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Duurzame energie

Volgens Koopmans zullen gemeenten niet altijd in staat zijn om belangrijke zaken alleen voor elkaar te krijgen. Hij verwees bijvoorbeeld naar de noodzaak voor grotere, nieuwe bedrijventerreinen ten behoeve van logistieke bedrijven. En ook naar de overgang naar duurzame energie

Tihange

Als aandeelhouder van netwerkbeheerder Enexis kan de provincie invloed uitoefenen maar ook door de bouw van windmolens door te zetten. "Als we tegen Tihange, tegen bruinkool, tegen schaliegas zijn, moeten we wel wat anders", aldus Koopmans.

Giga

Hij waarschuwde er wel voor dat te snel, te driest of niet goed doordacht de overgang naar duurzame energie wordt doorgezet. "Want dan worden de kosten voor gewone mensen in hun huis giga groot. En dat lijkt me geen goed idee", zo zei Koopmans.

Belang

In zijn toespraak legde de lijsttrekker annex gedeputeerde ook de nadruk op het grote belang van Europa voor Limburg. Hij vond dat ‘onze grondhouding positief moet zijn vanuit ons hart’ om daarna pas de reële problemen te bespreken.

Beveiliging

Voor de komende vier jaar heeft ook het zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen prioriteit voor Koopmans om zo te voorkomen dat er een enorm tekort aan arbeidskrachten ontstaat in Limburg. Verder wil hij af van de 'doorgeslagen' overheidsregels bij evenementen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. "We spekken alleen nog maar de kas van de beveiligingsbedrijven in plaats van de samenleving meer ruimte en vertrouwen te geven", zo verklaarde Koopmans.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!