'Kampbewoners betrokken bij autobrand wethouder'

© WhatsApp 1Limburg
Alles wijst erop dat twee woonwagenbewoners in Voerendaal betrokken zijn bij het in brand steken van de auto van wethouder Patrick Leunissen.
Dat zegt burgemeester Wil Houben van Voerendaal tegen L1.

Voldoende tekenen

"In confrontaties met ambtenaren en wethouders hebben ze in het verleden voortdurend gedreigd met terreur. We hebben voldoende tekenen die wijzen in de richting van die twee mannen", zegt de burgervader.
De auto van Leunissen brandde eind juni midden in de nacht uit. De auto kon niet worden gered, maar in het huis bleef het beperkt tot roetschade. Na de autobrand werd het gemeentehuis tijdens een raadsvergadering extra beveiligd.

Huurachterstand

De twee bewoners van het kampje betaalden ruim 50 maanden lang de huur niet, waarop de gemeente het huurcontract opzegde. Daarom moeten de woonwagens weg.

Intimidatie

De twee broers maakten zich volgens de burgemeester jarenlang schuldig aan het bedreigen en intimideren van wethouders en gemeenteambtenaren: "Hier in het gemeentehuis komen ze binnen. De medewerkers achter de balie worden bedreigd. Als medewerkers naar beneden komen worden er bijna klappen uitgedeeld", zegt de burgemeester.

Bedrijventerrein

Donderdag werden de woonwagens door de twee bewoners verplaatst naar een naastgelegen bedrijventerrein. Dat terrein wordt vrijdag door de gemeente voor een half jaar gesloten vanwege de eerdere vondst van drugs.

Gemeente Voerendaal sluit autohandel woonwagenbewonerAdvocaat
De bewoners zelf willen niet reageren. Ronald Loonen van advocatenkantoor Boumans in Heerlen doet dit namens hen wel: "De broers en wijzelf zullen vrijdag aanwezig zijn, om te kijken of de gemeente zich netjes zal gedragen. Net zoals mijn cliënten zelf zich ook netjes zullen gedragen."