'Geen Koningsdagfeest voor jongeren op Markt in Maastricht'

© Flickr/chdoig/CC BY-NC-SA 2.0
Marktondernemers en de VVD fractie in Maastricht willen af van het geplande jongerenfeest op De Markt in Maastricht op Koningsdag.
Een groot aantal marktondernemers stuurde daarover onlangs al een brief aan het college en raadsleden en ook de VVD in Maastricht sluit zich nu bij dat protest aan.

Harde muziek

De klagers hebben vooral moeite met het 'soort muziek'. Bezoekers van de horecaondernemingen aan De Markt zouden niet zitten te wachten op deze harde muziek. Ook het feit dat De Markt op 27 april vanwege het feest omringd wordt met hekken, stuit de marktondernemers en de VVD tegen de borst.

Andere locatie

De coalitiepartij stelt daarom voor op zoek te gaan naar een andere locatie. Volgens de VVD wordt er voor 2016 al gezocht naar een nieuwe plek - dan valt Koningsdag op een woensdag en is de wekelijkse markt op het plein - waardoor de partij meent dat die alternatieve locatie ook voor dit jaar al te vinden moet zijn.

Gewoon op De Markt

Organisator Rob Knuppen van Kingsday in Maastricht vindt het maar een vreemd verhaal. Volgens hem gaat de editie van 2015 gewoon door op De Markt. "De gemeente heeft ons zelf gevraagd om dit feest te organiseren. Om jongeren in de stad te houden. Zodat ze niet meer op de trein naar Eindhoven stappen. 2016 is een ander verhaal. Dan is er op woensdag markt op het plein. Het is logisch dat we dan op zoek gaan naar een andere locatie."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!