Hotelschool Venlo komt met voedselbank-kookboek

Om smakelijk en gezond te kunnen koken met de basisproducten die worden uitgereikt door de voedselbank hebben horecastudenten van verschillende ROC's een digitaal kookboek samengesteld.
Kipcorn
Daarin staan recepten voor drie soepen, negen hoofdgerechten en drie toetjes. De standaard-ingrediënten van de voedselbank moeten waar nodig wel nog worden aangevuld met wat bloem, peper of zout, maar dan kan bijvoorbeeld wel champignonsoep met spinazie en kaascroutons, wortelsoep of een variatie op kipcorn worden gemaakt.
Hotelschool Venlo
Het idee werd geboren op de hotelschool Venlo waar de studenten - en in dit geval docenten op ROC’s - een evenement wilden organiseren waarbij de vrijwilligers van de voedselbank in het zonnetje worden gezet.
94.000 mensen
Bij de voedselbanken wordt op dit moment voedsel verstrekt aan zo’n 37.000 gezinnen, bij elkaar ongeveer 94.000 mensen. Jaarlijks groeit dat aantal met ongeveer 11 procent. Maandag is ‘Veel met weinig’ ten doop gehouden bij de Hotelschool Venlo. De klanten van de voedselbank kunnen de recepten binnenkort zien op de website van hun eigen voedselbank.
Het idee werd geboren op de hotelschool Venlo waar de studenten - en in dit geval docenten op ROC’s - een evenement wilden organiseren waarbij de vrijwilligers van de voedselbank in het zonnetje worden gezet.
94.000 mensen
Bij de voedselbanken wordt op dit moment voedsel verstrekt aan zo’n 37.000 gezinnen, bij elkaar ongeveer 94.000 mensen. Jaarlijks groeit dat aantal met ongeveer 11 procent. Maandag is ‘Veel met weinig’ ten doop gehouden bij de Hotelschool Venlo. De klanten van de voedselbank kunnen de recepten binnenkort zien op de website van hun eigen voedselbank.