Hoes: 'Aanpak criminaliteit Maastricht werkt'

© Harry Heuts
Minder straatroven, overvallen en drugscriminaliteit in Maastricht. De aanpak van de criminaliteit in de stad werkt, concludeert de gemeente.
Maastricht heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de aanpak van verschillende vormen van criminaliteit. En wel in samenwerking met onder anderen politie, woningcoöperaties en ondernemers. De hoge criminaliteitscijfers waar de stad al jaren mee te maken heeft, dalen op belangrijke punten als gevolg van die aanpak.

Hoes

Burgemeester Onno Hoes is er blij mee. "We stonden en staan veel te hoog in veel criminaliteitscijfers. Ook het veiligheidsgevoel van de mensen is nog steeds niet goed. Maar je ziet dat een plan van aanpak op een aantal thema's meteen zijn uitwerking heeft."

Zakkenrollerij en diefstal

Ondanks de gunstige ontwikkelingen is er op het gebied van zakkenrollerij en diefstal van scooters en fietsen nog veel te winnen. Het aantal woninginbraken is wel gedaald, maar de gemeente vindt dit cijfer nog te hoog. "De aandacht voor deze thema's is in het verleden toch wat te zwak geweest en nu zitten we er bovenop", zegt de burgemeester.

Intensiever

De aanpak werkt, zegt Maastricht. De komende jaren werken gemeente en politie daarom nog intensiever samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en professionals om de veiligheid in de stad te verbeteren. Die samenwerking staat ook centraal in het Meerjarenprogramma Veiligheid, dat binnenkort door de gemeenteraad moet worden goedgekeurd.

Vertrek

Burgemeester Hoes zegt dat hij er trots op is dat hij straks bij zijn vertrek en veiligere stad achterlaat. "Ik ben blij dat deze cijfers nog voor mijn vertrek gepresenteerd kunnen worden. Ik ga wat dat betreft straks met een gerust hart weg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!