Snowworld wil Vaalserberg verslaan en hoogste punt worden

© L1
De Vaalserberg is nu nog het hoogste punt van Nederland, maar dat gaat niet meer lang duren als het aan Snowworld ligt.
Snowworld wil namelijk een toren op de Wilhelminaberg in Landgraaf bouwen. Op die manier moet de berg het hoogste punt van Nederland worden. Dat zegt bestuursvoorzitter Koos Hendriks tegen NU.nl

Vaalserberg 322 meter

Het huidige hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg, meet 322 meter. De Wilhelminaberg is 239 meter hoog. Snowworld is bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de bouw van een toren op de berg. "Deze moet zo hoog mogelijk worden, met een platform dat uitsteekt", aldus Hendriks.

Landgraaf

Volgens Hendriks is het plan om van de Wilhelminaberg het hoogste punt van Nederland te maken al meer dan tien jaar oud. Nu is er echter een intentieovereenkomst getekend met een aantal partners, waaronder de gemeente Landgraaf, waardoor het plan concreter is. "We moeten onder meer kijken naar de financiële invulling", licht Hendriks toe. "Te denken valt aan het vragen van entreegeld aan mensen die naar boven willen."

Meer plannen

Want alleen het hoogste punt bereiken is niet voldoende. Ook wil Snowworld op de berg een boomkronenpad en restaurant. "En ernaast ligt ons klimpark, dus het zou mooi zijn als we dat kunnen koppelen, zodat mensen van de toren kunnen abseilen. Dat wordt echt heel spectaculair."

Toerisme

Doel van alle aanpassingen is om minder afhankelijk te worden van het winterseizoen. Op dit moment haalt het bedrijf nog 70 procent van de inkomsten binnen in de herfst en winter. "De sneeuw blijft het belangrijkst, maar de dingen eromheen zorgen dat we ook het jaar rond een gezonde exploitatie kunnen hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!