Westrom wil uit Prio Verve

© Westrom
Eerst ging de stekker uit de fusie. Nu lijkt er ook een eind te komen aan de samenwerking tussen de groen- en schoonmaaktak van de sociale werkvoorzieningen Westrom en Risse in Prio Verve.
Westrom (regio Roermond) wil uit de joint venture met Risse (regio Weert), zo bevestigen welingelichte bronnen. De reden: de aanscherping in juli vorig jaar van de Europese aanbestedingsregels.

Onderhands

Sindsdien mogen gemeenten opdrachten (zoals groenonderhoud) niet meer onderhands aan hun SW-bedrijf gunnen als er een commerciële partij bij betrokken is. In Prio Verve zit ook private partner Vebego. Volgens Risse-directeur Jan Karel Jobse speelt het probleem niet aan Weerter zijde, omdat de gemeenten vlak voor de aanscherping van de Europese regelgeving tienjarige contracten met Prio Verve hebben afgesloten.

'Geruchten gehoord'

Jobse zegt officieel niets te hebben vernomen over een mogelijke terugtrekkking van Westrom, maar heeft wel "geruchten in die richting gehoord. Ze kunnen er niet zomaar uit, want er liggen contracten tot 2020." Westrom-directeur Henriëtte Maas wil alleen kwijt dat Westrom "in overleg met alle betrokkenen op zoek is naar een passende oplossing" voor het aanbestedingsprobleem.
Donderdag in De Limburger meer over Westrom en Risse. Hoe toekomstbestendig zijn de SW-bedrijven nog nu de fusie is mislukt?
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!