Teleurstelling bij Theo Hiddema (FvD) over exitpolls

© ANP/Remko de Waal
De Maastrichtse advocaat Theo Hiddema, de nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie, is teleurgesteld door de voorlopige uitslag van verkiezingen.
Dat ondanks het feit dat volgens de exitpolls het Forum voor Democratie goed is voor twee Kamerzetels, waardoor Hiddema samen met lijsttrekker Thierry Baudet in de Tweede Kamer zou komen.

Veel te weinig

Hiddema: "Ik ben niet blij. Twee zetels is veel te weinig. Al die inzet, al die ambitie, al die toewijding die onze partij overal in het land heeft rondgestrooid. En dan nu pas op twee. Onze kiezers zijn weldenkend. Daar komen nog wel zes zetels bij. Dit zijn toch pas de exit-polls."

Geen televisie

Hiddema was woensdagavond niet bij een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij. Ook volgde hij niet de uitslagen op televisie. De advocaat: "Ik kijk geen televisie. Ik lees nu in het dossier van een moordzaak. Want ik moet morgenvroeg om tien uur weer bij de rechtbank in Utrecht zijn."
Audio: Hiddema teleurgesteld over exitpolls (15 mrt 2017)
Meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Limburg? Kijk hier .

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!