Zorgen in Staten over faillissement grondverwerker Stein

© Google Streetview
De PvdA in het Limburgs Parlement wil opheldering over het faillissement van grondverwerker BAG uit Stein en de gevolgen ervan voor de provincie.
Zo vraagt de partij of het klopt dat de sanering van het terrein de provincie 1,2 miljoen euro gaat kosten. Dat bedrag is genoemd door De Limburger, op basis van informatie van een aandeelhouder.

Rekening voor belastingbetaler

In schriftelijke vragen stelt PvdA-statenlid Aleida Berghorst dat het niet de eerste keer is dat de provincie 'en daarmee de Limburgse belastingbetaler' de rekening van een bodemsanering gepresenteerd krijgt na een faillissement van een afvalverwerker.

Malafide vuilverwerkers

Daarom wil zij ook weten of de provincie vooraf op de hoogte was van het dreigende faillissement van BAG of of er geprobeerd is dat te voorkomen. Verder is Berghorst geïnteresseerd in de stand van zaken van de gezamenlijke lobby van Limburg en Noord-Brabant bij het Rijk om extra wettelijke maatregelen te nemen tegen (malafide) afvalverwerkers.

Rekeningen blokkeren

De twee provincies willen bijvoorbeeld bankrekeningen kunnen blokkeren zodat de betreffende bedrijven pas betaald krijgen als ze gevaarlijke stoffen op een verantwoorde wijze hebben laten verwerken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!