Frankrijk levert verdachte uit aan Limburgse politie

© Beeldbank Limburg
De Franse politie heeft Heerlenaar Patrick P. (29) uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aanslag met een vuurwerkbom.
Het Openbaar Ministerie denkt met Patrick P. de tweede man te hebben gepakt die betrokken was bij de aanslag op 18 december 2016 in de Heerlense Abeelstraat.

Burenruzie
Die zondag is er een vuurwerkbom ontploft op het balkon van een van de woningen in die straat. Een gerichte actie, stellen omwonenden meteen. De slachtoffers, die overigens ongedeerd blijven, zouden immers een slepend conflict hebben gehad met hun buurman. Deze is niet veel later vertrokken.
Scooter
Getuigen van de aanslag brengen al gauw twee mannen in beeld, die zich op een scooter verplaatsen. Een van die mannen zou Danny van de B. zijn. Hij is begin dit jaar opgepakt en zit nog altijd vast. Een tussentijds verzoek om hem vrij te laten is door de rechtbank afgewezen. De zaak zou te ernstig zijn om een verdachte op vrije voeten te stellen.

Frankrijk
Nu zit ook zijn vermeende handlanger Patrick P. vast. Hij is op woensdag 28 juni aangehouden door de politie in Nederland, nadat Frankrijk hem uitleverde. "Daar was hij voor zijn werk", verklaart zijn advocaat, Ivo van den Bergh. Twee dagen na zijn aanhouding is besloten hem nog zeker twee weken langer vast te houden.

Niet betrokken
"Zijn naam is door wat mensen genoemd, maar mijn cliënt zegt niet betrokken te zijn geweest bij dit incident", zegt Van den Bergh. Datzelfde claimt Danny van de B. via zijn raadsman. "Hij weet wat er is gebeurd, maar hij zat niet op die scooter", zegt advocaat Serge Weening.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie denkt daar anders over. Van de B. zou betrokken zijn bij de genoemde burenruzie, waarop hij met P. op de scooter zou zijn gestapt. Op naar de Abeelstraat. Het resultaat is bekend: een zwaar beschadigd balkon en een erg geschrokken buurt.