Bergen moet beter onderzoek doen naar gevolgen veehouderijen

De gemeente Bergen moet beter onderzoeken wat de gevolgen zijn van onder meer intensieve veehouderijen in het buitengebied.
Bergen wil een nieuw bestemmingsplan lanceren, waarmee het mogelijk wordt dat veehouderijen zich er kunnen vestigen. Ook zouden er glastuinbouwbedrijven moeten komen.

Te weinig aandacht

Er is onderzoek gedaan naar de gevolgen voor onder meer geluidshinder, de waterkwaliteit en de gezondheid van omwonenden. Maar er is niet genoeg aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen voor de kwetsbare natuur, oordeelt de Commissie voor de Milieueffectrapportage. Die heeft zich gebogen over de rapporten die de gemeente heeft opgesteld.

Aanvullend onderzoek

De commissie adviseert de gemeente nu om alsnog onderzoek te doen waar wat de plannen betekenen voor natuurgebieden, waaronder de Maasduinen. Na dat aanvullende onderzoek kan de gemeente een besluit nemen over de uitvoering van de plannen, aldus de commissie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!