Theo Bovens wil door als gouverneur

© ANP
Theo Bovens heeft, na een periode van oprechte twijfel, besloten door te gaan als gouverneur. Provinciale Staten zijn hierover woensdag geïnformeerd.
Nadat hij voor zichzelf een positief antwoord heeft geformuleerd op de vraag of hij een tweede termijn als gouverneur ambieert, heeft Bovens begin deze week minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van zijn besluit. De procedure die tot een herbenoeming moet leiden is met het informeren van Provinciale Staten officieel gestart.

Twijfel

In een exclusief gesprek met De Limburger, dat zaterdag gepubliceerd wordt, zei Bovens dat hij sterk twijfelde of hij zich kandidaat zou stellen voor een tweede termijn. "Als ik nog eens wat anders wil, is nu het moment om daarover na te denken, zei hij anderhalve week geleden. "Aan het einde van een eventuele tweede periode ben ik 64 jaar. Wil ik dat wel?" Overigens benadrukte Bovens dat zijn twijfels niets met de functie van doen had. Hij zei nog steeds veel plezier uit zijn werk te halen en er van overtuigd te zijn een belangrijke rol te kunnen spelen.
De afgelopen week heeft Bovens met mensen gesproken die hem hebben doen besluiten toch door te gaan. "Er is enig denkwerk overheen gegaan, voordat ik deze beslissing kon nemen", zegt hij nu.

Tweede termijn

Bovens is niet van plan om een tweede termijn gedeeltelijk uit te zitten. "Ik ben twee keer eerder voortijdig van functie gewisseld; mijn derde periode als wethouder in Maastricht heb ik niet afgemaakt en kort na mijn herbenoeming als voorzitter van de raad van bestuur van de Open Universiteit werd ik gouverneur. Dat wil ik niet meer. De tweede termijn wil ik volledig uitdienen in de overtuiging dat ik veel voor Limburg kan betekenen."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!