OM: 25 jaar cel voor liquidatie Sven Prins

De plek waar Sven Prins werd geliquideerd © Google Streetview
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar celstraf geëist voor alle drie de verdachten in het liquidatieproces rondom Sven Prins.
Het OM acht zowel de moord op Prins als de poging tot moord op Nicky, vriend en bijrijder van Prins, bewezen.

Celstraffen
Als het aan het OM ligt, gaat Xionel B. 25 de cel in, terwijl ook zijn kompanen Sergio K. en Jurandy T. 25 jaar de cel in moeten.
Ook zijn er nog andere strafbare feiten ten laste gelegd. Namelijk de verkoop van automatische wapens en een handgranaat aan een in dit onderzoek ingezette politie-infiltrant. Een van de mannen wordt naast de moord op Prins ook verdacht van heling van politieshirts.

Liquidatie

Sven Prins werd twee jaar geleden in Brunssum op straat geliquideerd na een wilde achtervolging. Justitie had het drietal al snel na de moord op Prins in beeld. Een conflict in het drugsmilieu zou de aanleiding zijn.

Bluf

De undercoveragent die infiltreerde tijdens het onderzoek in het gezelschap. Xionel zou verhalen over de liquidatie aan de agent hebben verteld. Tijdens de behandeling van de zaak worden die verklaringen afgedaan als 'stoerdoenerij en bluf'.
Ook verdachte Jurandy zou verschillende verhalen 'lachend en vol trots' hebben opgebiecht aan de undercoveragent. Tijdens de zitting zweeg T. vooral.

Lees hier alles over de zaak-Sven Prins.