Limburgse vrijwilligers in Nepal in veiligheid

Honderden doden bij een zware aardbeving in Nepal. © ANP
De drie vrijwilligers die momenteel voor de Limburgse vrijwilligersorganisatie Himalayan Care Hands actief zijn in Nepal, maken het goed na de zware aardbeving in het gebied.
Dat zegt de Heerlense woordvoerder Albert Kampermann van de organisatie.

Limburgse studenten

Yanou Simons uit Heerlen en Mieka Wienbröcker uit Schinveld, studenten maatschappelijk werk, begeleiden in Nepal leraren van een dovenschool. De Maastrichtse studente Roos van Tilborg is er actief als kraamverzorgster.

Straten vol lijken en gewonden

Volgens Kampermann zijn de drie meiden in een hel terecht gekomen. De straten liggen bezaaid met lijken en gewonden. De drie hebben, samen met veel Nepalezen en toeristen, de dag doorgebracht op een groot militair grasveld. Volgens Kampermann zijn ze inmiddels veilig ondergebracht bij bekenden van de organisatie.
"Ze hebben het gelukkig overleefd, ze zijn alleen ontzettend overstuur. Ze hebben het idee dat ze plotseling in een oorlogsgebied zitten", zegt Kampermann.

Terug naar Nederland

De drie vrijwilligers willen zo snel mogelijk terug naar Nederland. Himalayan Care Hands overlegt met de verzekering en de luchtvaartmaatschappij over de terugkeer.
De luchthaven in Kathmandu wordt nu vooral gebruikt door vliegtuigen met hulpgoederen die uit India komen. Kampermann verwacht dat de drie begin volgende week op het vliegtuig naar Nederland zitten.

Ziekenhuis

Zorgen maakt Kampermann zich om het ziekenhuis dat met hulp van Himalayan Care Hands enkele jaren geleden is gebouwd in Nepal. Het gebouw is in principe aardbevingsbestendig. "Maar goed, met zo'n zware aardbeving weet je het niet. Een keer houdt het op", zegt Kampermann.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!