Brunssumse baby overleed aan 'shaken baby syndroom'

© Erwin Minkenberg
Het vijf maanden oude baby'tje uit Brunssum, dat in oktober vorig jaar overleed na een verblijf bij zijn oppasouders, is overleden door klappen op zijn hoofdje en het hardhandig door elkaar schudden.
Dit staat bekend als het 'shaken baby syndroom.' De doodsoorzaak is vastgesteld na onderzoek door het NFI, melden bronnen rond het onderzoek aan L1.

Onwel

Het drama speelde zich 11 oktober vorig jaar af in de woning van de oppasouders aan de Bongardstraat in Brunssum. De man zou zijn petekindje Fabian in de woonkamer op zijn hoofdje hebben geslagen, waarna de baby onwel werd. De oppasouders belden de hulpdiensten pas nadat ze eerst zelf geprobeerd hadden het kindje te reanimeren. Fabian overleed later in het ziekenhuis in Maastricht.

Doodslag

Het Openbaar Ministerie bevestigt de bevindingen uit het sectierapport. Voor het OM is de man hoofdverdachte in de zaak. Hij wordt verdacht van doodslag, dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg. Beide verdachten ontkennen ook maar iets met de dood van het baby'tje te maken te hebben. Hun advocaten onthouden zich van commentaar.