Het L1NWS van woensdag 4 oktober

* Bibliotheek voor peuters en baby's in basisschool* Inloopcentrum voor jongeren met psychische problemen* Ondernemers pleiten voor station Venlo Greenport

Limburgse jongeren met problemen krijgen een eigen inloopcentrum

Vier op de vijf jongeren met psychische problemen krijgen nu geen zorg. En dat moet veranderen, vindt hoogleraar transitie-psychiatrie Therese van Amelsvoort. Ze heeft daarom @Ease opgericht. Een laagdrempelig centrum waar jongeren hulp krijgen. Het is 't eerste in Nederland. De plannen zijn gisteravond bekendgemaakt bij de opnamen van het L1 TV programma Jonge Brein College. (Kijk naar de video)

Ondernemers willen treinstation op Venlo Greenport

Zonder treinstation stagneert de ontwikkeling van Greenport. Ondernemers in de regio Venlo zien de bui al hangen. Er was een deal met de provincie dachten ze. En nu komt het station in Grubbenvorst er ineens niet. (Kijk naar de video)

Kinderen helpen om de brandveiligheid te vergroten

De brandweer in Noord- en Midden-Limburg schakelt kinderen van groep 7 en 8 in om onveilige situaties bij opa en oma thuis te controleren. Dit project, Woningcheck, vindt plaats in Bergen, Venray, Roerdalen en Nederweert. Vanochtend was de inspectie in de woning van de burgemeester van Nederweert. (Kijk naar de video)

Zwemmen voor honden op Werelddierendag

Een extra knuffel, iets lekkers te eten of net een beetje meer aandacht dan normaal. Iedereen zal vandaag wel iets extra's voor zijn of haar huisdier hebben gedaan. Want het is Werelddierendag. Honden konden zich voor een keer uitleven in het buitenbad. (Kijk naar de video)

Roermondse basisschool heeft nu ook een baby- en peuterbibliotheek

Voor de allerkleinsten in Roermond is de kinderboekenweek vandaag wel heel goed begonnen. Op basisschool de Zonnewijzer in de Roermondse wijk 't Ven is een bibliotheek geopend voor baby's en peuters. (Kijk naar de video)

Hout uit Haelen naar Sittard voor Champions Trophy houthakken

Zo'n 16 ton hout. Dat wordt vandaag en morgen klaargemaakt in Haelen voor de houthak-kampioenschappen in Sittard volgend weekend. De wedstrijden in het zagen en hakken van hout hebben een grote vlucht genomen in de afgelopen tien jaar. De afgelopen tien jaar zijn de wedstrijden in het zagen en hakken van hout uitgegroeid tot een serieuze sport en dus wordt de kwaliteit van het hout steeds belangrijker. (Kijk naar de video)