Breed pleidooi in Den Haag voor verbreding A2

© iStock
Een delegatie van Limburgse en Brabantse werkgeversverenigingen, bedrijven en gemeenten hebben maandag bij de commissie infrastructuur van de Tweede Kamer gepleit voor verbreding van de A2.
Zij willen dat het Rijk 80 miljoen euro beschikbaar stelt om de problemen op de A2 tussen Weert en Eindhoven aan te pakken.

'Smartlane'

De A2 loopt bijna dagelijks vast en daar moet volgens de instanties een einde aan komen. In de toekomst moet de snelweg verbreed worden, maar dat duurt de partijen te lang. Daarom pleiten ze voor een zogeheten smartlane. Dat is een spitsstrook waarbij gebruik wordt gemaakt van de modernste technieken zoals zelfrijdende auto's, wifi en reflecterend asfalt.

Dotteren

De provincies Limburg en Brabant, de betrokken gemeentes en werkgevers uit de regio trekken hierin samen op richting Den Haag. Volgens directeur Huub Narinx van de Limburgse Werkgeversvereniging moet het stuk snelweg dringend aangepakt worden. "Het is de slagader van de Limburgse economie en die moet dringend gedotterd worden. Nu staat er bijna dagelijks file en dat kost miljoenen."