Leeuw-terrein Valkenburg gaat Par'course heten

© Sjoerd van Heugten (L1)
'Par'course' is de nieuwe naam van het amusementsterrein rond de voormalige Leeuw-brouwerij in Valkenburg.
De naam werd donderdagmiddag bekend gemaakt. Ook werd een definitieve overeenkomst getekend over het project tussen ontwikkelaar Wyckerveste, de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg.
© Sjoerd van Heugten (L1)

Ontwikkeling

De provincie besloot eerder om projectontwikkelaar Wyckerveste 3,75 miljoen euro te lenen voor de ontwikkeling van het nieuwe, grote sport- en vrijetijdscentrum in Valkenburg. Op het Leeuw-terrein komt onder meer een zogeheten Food Experience Centrum voor streekproducten en een hotel met speciale voorzieningen voor fietsers.

Experience Center

Ook begint het Japanse bedrijf Shimano een 'Experience Center' dat eind 2018 opgeleverd moet zijn. Daar zullen producten op het gebied van fiets-, roei- en hengeltechniek worden getest. Als onderdeel daarvan komt er ook een visvijver die te bereiken is via een nieuwe brug over de Geul.

Subsidie

De investering in het nieuwe terrein bedraagt in totaal ruim 20 miljoen, waarvan 4,4 miljoen via een subsidie voor rekening komt van de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul (ieder 2,2 miljoen). De provincie koopt voor een bedrag van 3,7 miljoen het Leeuw-complex van de gemeente Valkenburg aan de Geul om het vervolgens in erfpacht uit te geven aan Wyckerveste. Daarnaast leent de provincie dus 3,75 miljoen aan de projectontwikkelaar om het ambitieuze plan te realiseren.