Limburgse waterpolitie schrijft wel gewoon bonnen uit

© iStock
Pleziervaarders en watersporters die dachten dat ze niet meer op de bon konden worden geslingerd, komen bedrogen uit.
De waterpolitie in Maastricht zwaait nog gewoon met het bonnenboekje.

Boetes

In tegenstelling tot de Landelijke Eenheid blijft de waterpolitie in Maastricht wel actief in het uitschrijven van boetes, zo schrijft de wijkagent op Twitter. Snelheidsduivels en overlastgevers op de Maas hebben dus geen vrij spel.

Hoogoplopend conflict

Donderdag werd bekend dat de waterpolitie tot eind augustus stopt met het uitdelen van bekeuringen. Dit is het gevolg van een hoogoplopend conflict met de korpsleiding, zo meldde het AD. De waterpolitie voert al maanden actie vanwege een oplopend conflict met de korpsleiding. De dienst zegt te kampen met een tekort aan personeel.

Ondersteuning

"Boten die wel varen hebben vaak geen ondersteuning. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties", zegt bestuurslid Albert Springer van politievakbond NPB in de krant.

Noodsituaties

In een zomermaand deelt de waterpolitie normaal zo’n duizend bonnen uit voor te hard varen, huftergedrag op het water of het veroorzaken van gevaarlijke situaties. De politie treedt alleen nog in noodsituaties en bij excessen op. De rest van de overtreders komt er vanaf met een waarschuwing.