Politie zoekt nog naar motief voor steekpartij

© Jean-Pierre Geusens
De politie weet nog niet wat het motief was voor de twee steekpartijen die donderdagavond in het Maastrichtse Malpertuis plaatsvonden.
In een open oproep stelt de politie op zoek te zijn naar mensen die wellicht meer kunnen vertellen over de drijfveren van de 37-jarige verdachte.Relatie slachtoffer

Ook wil het onderzoeksteam graag meer te weten komen over de relatie tussen de verdachte en de slachtoffers. Getuigen en mensen die wellicht meer weten over de handel en wandel van betrokkenen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook alle camerabeelden zijn welkom.

Ziekenhuis verlaten

Er raakten een vrouw (21) en man (50) gewond bij de incidenten, waarbij ook twee mensen om het leven kwamen. De levende slachtoffers hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. Het NFI zal maandag sectie verrichten op de lichamen van de man en de vrouw die de steekpartijen niet overleefden.

Maandag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zal dan te horen krijgen of hij langer in voorarrest blijft zitten. Omdat hij in beperkingen zit, mag de dertiger enkel contact hebben met zijn advocaat.