Nieuw project om overgewicht bij kinderen te voorkomen

© iStock
Het nieuwe project Your COACH Next Door is erop gericht om een gezonde leefstijl te stimuleren bij kinderen. Op een leuke en interactieve manier wordt geprobeerd ernstig overgewicht bij kinderen te voorkomen.
Het initiatief is een samenwerking tussen het Maastricht UMC+, het platform Jongeren op Gezond Gewicht Limburg (JOGGL), provincie Limburg en de GGD's van Noord- en Zuid-Limburg.

Tussen wal en schip

Your COACH Next Door richt zich specifiek op kinderen die op dit moment nog precies tussen wal en schip vallen en waar nog geen op maat gemaakt programma voor is. Er bestaat namelijk al een landelijk project voor kinderen zonder overgewicht dat zich richt op preventie. En er zijn programma's voor kinderen met ernstig overgewicht, zoals COACH (Centre for Overweight Adolescent and Childrens Healthcare).
Your COACH Next Door is juist voor kinderen die al kampen met lichtere vormen van overgewicht.

Gezonde leefstijl

"Ieder kind is uniek en dat vraagt om een op maat gemaakte aanpak", zegt kinderarts Anita Vreugdenhil van het Maastricht UMC+. "Vanuit verschillende disciplines bieden wij ondersteuning. Door zorgprofessionals en medici, maar ook door sportverenigingen, scholen, ambassadeurs en activiteiten vanuit het bedrijfsleven of andere instellingen. Ze richten zich allemaal op het bevorderen van een gezonde leefstijl, op een interactieve manier."
De provincie Limburg steunt het nieuwe project met bijna anderhalve ton.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!