Twijfels over groot woonpark voor arbeidsmigranten

Nieuwe chalets op recreatiepark Résidence Heijendael. © Residence Heijendael
De eigenaren van Résidence Heijendael in Heijen willen van het recreatiepark een woonpark voor 650 buitenlandse werknemers maken. De politiek heeft twijfels over dit initiatief.
Volgens het echtpaar dat het park drie jaar geleden overnam, is de vroegere beruchte camping Bos en Heide niet rendabel te maken voor recreanten.

Arbeidsmigranten

De eigenaren hebben het park flink opgeknapt, zo'n 45 nieuwe chalets gebouwd en de naam van het park veranderd. Toch laten de recreanten het afweten, vanwege de slechte naam die de locatie in het verleden had.
Daarom heeft het echtpaar nu een plan ingediend voor een woonpark voor arbeidsmigranten. Op het terrein moeten 130 woningen komen. In elk chalet kunnen vijf arbeidsmigranten gehuisvest worden. Daarmee zou er op het park plaats zijn voor 650 buitenlandse werknemers.

Waarschuwing

De Gennepse politiek heeft twijfels over het plan. Burgemeester Peter de Koning waarschuwt dat een dergelijk woonpark de veiligheid van het gebied in gevaar kan brengen, schrijft de Gelderlander.
Wethouder Peter Lucassen heeft een onderzoek ingesteld naar de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten in de gemeente.