Gemeente Echt-Susteren onder vuur: 'Pissen in hun broek'

© L1 / Nils Rompen
Het gemeentebestuur in Echt-Susteren ligt onder vuur, nu de projectontwikkelaar van het geplande Hilton-hotel in Koningsbosch dreigt belastende opnames openbaar te maken.
Een advocaat van de gemeente heeft de projectontwikkelaar, Gelasius, inmiddels gesommeerd de opnames niet met anderen te delen. Dat schrijft De Limburger.Natte broek

Jan Stor, directeur en woordvoerder van het bedrijf, ziet de inzet van de advocaat als zwaktebod. "Voor mij het bewijs dat ze in hun broek pissen. Ze weten precies wat ze hebben gezegd en dat ze nu een probleem hebben. Een college dat zo handelt, moet gewoon vallen", zo zou hij tegen de krant hebben gezegd. Hij doelt voornamelijk op de nog zittende wethouders Jack Dijcks en Jos Wackers.


Bibob-onderzoek

Zij zouden ten koste van alles het Hilton-project hebben willen doordrukken, ondanks het feit dat een negatief Bibob-advies dreigde. Dat betekent kortweg dat er vermoedens zijn van criminele inmenging in een project. Dit had alles te maken met de voormalig directeur van Gelasius, die al geruime tijd verdacht wordt in een strafzaak.


Vinger aan de pols

Volgens Wackers waren de gesprekken met de projectontwikkelaar er slechts 'om een vinger aan de pols te houden.' Hij herkent zich niet in het verhaal van Stor. Ook Dijcks heeft een andere lezing. Hij hoopte simpelweg dat de Bibob-toets geen problemen zou opleveren. "Het had namelijk ook positief kunnen uitpakken."