Autobranden in Maastricht: politie tast in het duister

© Foto's: AS Media/ René Bergers
De politie heeft nog weinig vooruitgang geboekt in het onderzoek naar de reeks Maastrichtse autobranden.
Sinds afgelopen weekend staat de teller daarvan op 27. De politie deelt daarom informatie over de branden en vraagt burgers om tips en waakzaamheid.

Pyromaan

Een woordvoerster van de politie Limburg over de voortgang van het onderzoek: "We kunnen nog niets zeggen over het profiel van de verdachte(n). Ook weten we nog niet of het om een pyromaan gaat of om iemand met andere motieven. In feite tasten we in het duister." Over de methode van de brandstichter(s) wil de politie in het belang van het onderzoek nog niet in details treden. Wel laat de woordvoerster weten dat er 'veel overeenkomsten' zijn geconstateerd in de wijze waarop de branden zijn aangestoken.

Autobranden

Weert en Roermond hadden eerder al last van autobranden. Nu heeft ook Maastricht te kampen met een forse reeks. Het is sinds mei regelmatig raak. De laatste tijd komen de branden nog vaker voor. Het absolute dieptepunt tot nu toe werd rond het afgelopen weekeinde bereikt: in vier opeenvolgende nachten gingen vijf auto’s in vlammen op. Inmiddels hebben de Maastrichtse autobranden ook de landelijke media gehaald.

Middernacht

De politie heeft desgevraagd een overzicht gegeven van de 27 autobranden tot nu toe. Een aantal feiten daaruit valt op. Ten eerste vonden - op één geval in de Gebroeders van Limburgstraat na - alle branden plaats in het oostelijk stadsdeel, en dan vooral in de buurten Wyckerpoort en Scharn. Daarnaast valt op dat - enkele uitzonderingen daargelaten - alle meldingen tot nu toe rond middernacht binnenkwamen. Dat gebeurde meestal in de nachten van donderdag op vrijdag en van vrijdag op zaterdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!