Huub Stapel: 'Fysieke afkeer van gladjanus Halbe Zijlstra'

© ANP/Martijn Beekman
Huub Stapel is geen groot fan van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. In een interview spuwt de acteur uit Tegelen zijn gal: "Wat een gladjanus is dat zeg!"
De 60-jarige acteur spreekt in de VaraGids over zijn jarenlange ervaring als acteur. Stapel heeft met de jaren een feilloos gevoel ontwikkeld voor wat echt is en wat geacteerd.

Fysieke afkeer
Van VVD'er Halbe Zijlstra is Stapel op dat gebied niet gecharmeerd. "Bij iemand als Halbe Zijlstra zie je direct dat hij het ongelooflijk achter de ellebogen heeft. Wat een gladjanus is dat zeg! Daar kan ik gewoon niet naar kijken, daar heb ik echt een fysieke afkeer van. Ik vind het iets verschrikkelijks."

Wel of niet acteren
Stapel zegt vooral bij politici snel te kunnen zien of ze wel of niet acteren. "Daarom was Jan Marijnissen zo'n verademing. Of Pechtold. Daarvan heb je nooit het idee dat hij heel veel omtrekkende bewegingen maakt."

'Quasi als mezelf'
Overigens acteert Stapel zelf alleen als hij op de planken staat. "Je maakt gebruik van bepaalde technieken om duidelijk te communiceren, maar ik denk nooit aan het einde van de dag: ik heb vandaag veel geacteerd zeg. Nee, helemaal niet. Hooguit gisteravond, als ik met mijn voorstelling MV2 in het theater sta. Ik sta daar quasi als mezelf. Ik ben het zelf, maar het is ook een beetje geacteerd."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!