Onrust over behoud Glanerbrook neemt toe

© Jan de Koning (L1)
De onrust  over de toekomst van de zwembaden en de ijsbaan in de gemeente Sittard-Geleen is na een informatieavond toegenomen.
De betrokken zwem- en schaatsverenigingen werden donderdagavond bijgepraat door een onderzoeksbureau.

Toekomst

Dat bekijkt in opdracht van de gemeente of er wel toekomst is voor drie zwembaden en een ijsbaan met ijshal in de gemeente. Ook worden mogelijke alternatieven bekeken.

Topsporters

De verenigingen maken zich ernstig zorgen en vinden dat er te weinig rekening gehouden wordt met de behoeften van topsporters. "Als je verenigingen kapot wilt maken, dan moet je ervoor zorgen dat hun leden in hun eigen provincie niet meer terecht kunnen," aldus het bestuur van een van de zwemverenigingen. Het bestuur van de schaatsclub zegt verbijsterd te zijn over de plannen.
Volgens het betrokken adviesbureau is er alleen nog maar sprake van een inventarisatie en reageren de verenigingen voorbarig.

Presentatie

Adviesbureau Drijver en Partners geeft op 31 augustus een presentatie aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Die wil nog dit jaar een knoop doorhakken over de voorzieningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!