1Lunch: Limburgse terreurverdachte opnieuw vast

© 1Limburg
* Leraren leggen werk neer* Twee gewonden bij botsing in Maastricht* Grote hennepkwekerij opgerold

Terreurverdachte opgepakt in moskee Venray

De politie heeft een 18-jarige terreurverdachte uit Wanssum opgepakt toen zij vrijdag een moskee verliet. Zij is eerder aangehouden vanwege een verdenking van terrorisme, maar werd onder voorwaarden vrijgelaten. Doordat zij zich daar niet aan heeft gehouden, zit de vrouw wederom vast. Lees hier meer.

Grote hennepkwekerij met 2000 planten in loods Beek ontdekt

De politie is vanmorgen druk geweest met het ontruimen van een loods aan de Polychemstraat in Beek. Daar zit een hennepkwekerij van 2000 planten. Volgens de gemeente trof de politie een zeer professionele plantage aan en waren er zelfs slaapplaatsen aanwezig. Het pand zit vlak naast winkelcentrum Makado. Lees hier meer.
© Track '88
Ruim 5000 Limburgse leerkrachten hebben uur het werk neergelegd
Leerkrachten hebben vanmorgen een hard geluid afgegeven. De leraren in het basisonderwijs hebben een uur lang het werk neergelegd voor een lagere werkdruk en meer salaris. Er deden zeker 5000 leerkrachten in het Limburgse basisonderwijs mee aan de landelijke actie. Lees hier meer.

Twee gewonden en veel schade na aanrijding

Vanmorgen vroeg zijn op het kruispunt van de Discusworp en Terblijterweg in Maastricht twee auto's flink op elkaar gebotst. Twee personen raakten daarbij gewond. Het ongeluk gebeurde rond 07:00, maar eind van de ochtend wordt het verkeer nog steeds omgeleid. Lees hier meer.
Grote zorgen over ‘kindercasino’s’
Het Sittardse bedrijf Alrecrea is bezig aan een opmars. Speelhallen, onder de vlag van Gamestate, schieten als paddenstoelen uit de grond. Leuk voor de liefhebber, maar het CDA en verslavingsdeskundigen maken zich zorgen. Dit omdat er kinderen worden opgeleid tot gokkers. Lees hier meer.