1Lunch: Buurt Blerick opgeschrikt door dodelijke schietpartij

© Track '88
* Twintig flatbewoners stonden tijdelijk op straat door een kelderbrand * Nog eens 21 dorpen krijgen Wensbus * Rapper Sjors geeft tips voor poseren op het strand
Bewoners in Blerick stonden vannacht op straat door brand
In Blerick moesten de inwoners van een appartementencomplex hun woning uit nadat er brand was uitgebroken in de kelder. De melding van de brand kwam rond 05:30 uur dinsdagochtend. Twintig bewoners stonden daardoor tijdelijk op straat. Rond 07:30 uur konden alle bewoners van de flat aan Den Akker weer naar huis. Alleen de kelder is nog niet vrijgegeven. Lees hier meer.
Nog eens 21 dorpen krijgen Wensbus
Mooi nieuws voor veel mensen in de kleinere plaatsjes. Nog eens 21 kleine kernen in Limburg, waar Arriva weinig of niet komt met de normale bus, krijgen een Wensbus als openbaar vervoer. De Wensbus rijdt op oproep in gebieden waar geen of onvoldoende openbaar vervoer is en is onder meer bedoeld om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement komen. Lees hier meer.
De wensbus van Merselo - Vredepeel. © Judith van Kessel

Buurt Blerick opgeschrikt door dodelijke schietpartij

In de buurt van de Klingerbergsingel in Blerick was het even schrikken vannacht. In de nacht van maandag op dinsdag is daar een man om het leven gekomen bij een schietpartij in Blerick. De man zou de eigenaar zijn van het plaatselijke café De Hoek. Dat zeggen buurtbewoners in gesprek met L1. Getuigen beschrijven de schietpartij tot in detail. Zo is de man voor een woning, vermoedelijk zijn eigen huis, neergeschoten. Lees hier meer.
Wildwaterattractie in Roermond komt dichterbij
De provincie en de gemeente Roermond zijn er al langer mee bezig, maar nu lijkt het met de steun van watersportvereniging Nautilus toch eindelijk te gaan gebeuren; een wildwaterkanobaan in Roermond. De vereniging wil kanoën meer op de kaart zetten en aantrekkelijk maken voor jongeren. Komende maand gaan vier locaties onderzocht worden. Lees hier meer.
Rapper Sjors geeft tips voor poseren op het strand
De laatste week van de vakantie komt eraan en het wordt ook nog eens zomers weer. Ga jij dus nog even lekker genieten aan het water, maar weet jij je eigenlijk geen goede houding te geven? Rapper Sjors is je redder in nood. De Brunssumse rapper geeft in zijn nieuwste vlog poseertips voor op het strand. Zie hier de video.