Dyanne Sleijpen maakt Voedselbanklied 2017

© Edward van Kempen
Singer-songwriter Dyanne Sleijpen is de maker van het nieuwe lied voor de actie  L1 Samen voor de Voedselbank.
Ze treedt daarmee in de voetsporen van Jack Poels en Skinnie van Herberg de Troost, Ivo Rosbeek & Lotgenoten en Gé Reinders en Vrunj.

Betrokken zangeres
"Dyanne hoefde zich geen moment te bedenken toen ik haar vroeg", zo vertelt Henk Hover van L1 "Ik ken haar dan ook als een betrokken zangeres, die zich bijvoorbeeld ook al actief inzet voor het Kankeronderzoeksfonds Limburg. Op zoek naar een arrangeur en opnamestudio kwam we uit bij componist Mark Pütz uit Schimmert."

Goede doel
In zijn Cosmic Orchestra Studio bracht hij een band vol topmuzikanten op de been. Antoine Pütz op basgitaar, Pieter Vermeulen op gitaar en Bas Lindelauf op drums. Rob Mennen nam de pianopartij voor zijn rekening. "En iedereen werkt volledig belangeloos mee voor dat ene goede doel."

Première
Het nummer 'Eve mit mich mit' gaat maandagochtend in première op L1 radio in het ochtendprogramma van Maarten en Tom tussen 7:00 en 9:00 uur. Op die dag zal ook de videoclip, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd door filmmaker Edward van Kempen, voor het eerst te zien zijn via de social mediakanalen van L1 en 1Limburg.