Speciale editie Limburgse kranten over vrijheid

De voorpagina van de speciale krant op Bevrijdingsdag.
Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad verschijnen op Bevrijdingsdag niet als gewone krant, maar als speciale uitgave over vrijheid.
De Limburgse kranten komen op Bevrijdingsdag met een speciale editie van 48 pagina's. Vijftien verhalen over taboe's: als je van je vrijheid beroofd bent, als je er uitziet als een punker, de 'vrijheid' van het internet en veel meer. Plus een enquête over het vrijheidsgevoel van de Limburgse bevolking.

'Niet vanzelfsprekend'

De hoofdredactie kondigt de speciale krant als volgt aan:
"We geven in deze extra editie op eigentijdse wijze invulling aan het thema vrijheid. Zonder enige beperking gemaakt, in het besef - en met de aanslag op Charlie Hebdo vers in het geheugen - dat de in de Tweede Wereldoorlog zwaar bevochten vrijheid niet zo vanzelfsprekend meer is."
"Limburg heeft maandagavond tijdens Dodenherdenking haar slachtoffers herdacht. In de geest van onze bevrijders, en aangespoord door hun moed, bevechten de mensen in deze krant hun persoonlijke vrijheid."
"Hun verhalen zijn een hommage aan allen die voor vrijheid streden - en strijden. Opdat wij ook na deze Bevrijdingsdag kunnen blijven doen wat we willen doen, mogen én durven zijn wie we willen zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!