Gemeente Maastricht redt familiefestival Bruis

© Harry Heuts
De gemeente Maastricht gaat Bruis uit de rode cijfers helpen, om het festival voor de toekomst te behouden. Bruis vervult een belangrijke rol in het culturele aanbod van de stad, vindt de gemeente.
Afgelopen september stonden onder meer Echo & the Bunnymen en Causes op het podium, maar slecht weer zorgde voor minder omzet. Reserves waren er niet. Het bestuur van stichting Bruis heeft de gemeente gevraagd om het totale negatieve vermogen van ruim 60.000 euro te saneren.

Imago

Wethouder Mieke Damsma vindt dat het 3-daags familiefestival een belangrijke rol heeft in het gemeentelijk cultureel aanbod voor jongeren, studenten en de creatieve sector. Bruis levert volgens haar een essentiële bijdrage aan het imago van de stad.

Eenmalige reddingsactie

Wat de gemeente betreft gaat het hier om een eenmalige reddingsactie. De gemeente maakt bindende afspraken met de festivalorganisatie om de komende jaren financieel gezond te blijven, aldus Damsma.
Het bestuur van Bruis erkent dat het festival anders moet worden opgezet. Misschien is het festival in de toekomst niet meer gratis.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!