1Lunch: Vrijthof-ondernemers fel tegen komst La Place

© ANP
* Limburgers rijden gemiddeld 27 kilometer naar werk* Auto op zijn kant na achtervolging* Peperdure exclusieve Ferrari te koop in Elsloo
Nieuw daderprofiel
Vandaag is het exact 19 jaar geleden dat Nicky Verstappen tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide verdween. Een dag later werd hij dood gevonden in een dennenbosje. Deskundige Carina Hutsenbaut heeft een nieuw daderprofiel opgesteld. Zij gaat ervan uit dat die persoon nog leeft. "Het moet een dertiger geweest zijn op het moment van de feiten." Lees hier meer.
© ANP
Horeca tegen La Place
De gevestigde horeca aan het Vrijthof in Maastricht ziet de komst van een La Place-restaurant totaal niet zitten. Het argument van de kasteleins: het Vrijthof is uniek en moet geen eenheidsworst worden, met ketens die je in elke stad tegenkomt. Lees hier meer.

Auto crasht tijdens vlucht voor politie

Op de vlucht slaan voor de politie heeft weinig zin als je tijdens je dollemansrit de macht over het stuur verliest en de auto op zijn kant belandt. Een Nederlandse automobilist ontdekte dat vannacht maar weer eens vlak over de grens bij Venlo. Lees meer
© Fer Traugott
Onderweg naar je werk
Veel Limburgers gaan de gemeentegrens over om te werken. Ze moeten gemiddeld zo'n 27 kilometer reizen om op het werk te komen. Onderbanken spant echt de kroon: meer dan 93 procent van de werknemers heeft een baan buiten de gemeente. Alleen Maastricht en Venlo zijn uitzonderingen, meer dan de helft van de mensen werkt in de eigen woongemeente. Lees hier meer.

Exclusieve Ferrari te koop in Limburg

Heb je nog een wat miljoenen over en ben je toevallig op zoek naar een fraaie bolide? Dan moet je in Elsloo zijn. Daar staat de Ferrari Sergio te koop. Voor iets meer dan vier miljoen euro mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van één van de zes Sergio's die er bestaan. Lees hier meer.
© Carlink