Limburgse CDA-jeugd: 'Staking streekvervoer onacceptabel'

© Erwin Minkenberg
Het CDJA-Limburg vindt het onacceptabel dat maandag en dinsdag geen treinen en bussen van Arriva rijden in Limburg als gevolg van een landelijke staking in het streekvervoer.
De jongerenorganisatie van het CDA roept de buschauffeurs en machinisten op om af te zien 'van Franse praktijken' en de staking te beperken tot één ochtend.

Meivakantie
"Dan geef je een duidelijk signaal af en dupeer je minder reizigers", aldus het voorzitter Stijn Kropman. Hij vindt het geen argument dat de staking in de meivakantie plaatsvindt en dus minder impact heeft. "Het gros van de Limburgers werkt door in deze vakantie. Verder is de universiteit in Maastricht en Venlo gewoon open", aldus Kropman.

Vertrouwen

"Het zou van de zotte zijn dat iemand zakt voor zijn tentamen omdat hij geen taxi kan betalen", zo zegt hij verder. Het CDJA-Limburg denkt verder dat het vertrouwen in het openbaar vervoer door een tweedaagse staking 'nog verder afneemt.'

Rechter

De vakbonden hebben tot de tweedaagse staking in het streekvervoer besloten omdat de werkgevers geen concrete afspraken over het verminderen van de werkdruk zouden willen maken. De werkgevers zijn inmiddels naar de rechter gestapt om de staking te laten verbieden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!