Voerendaal ontruimt woonwagenkamp en sluit autohandel

© L1
Zo'n tien mensen van de gemeente Voerendaal en de brandweer zijn vrijdag begonnen met de ontruiming van het woonwagenkamp op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande. Er is ook veel politie aanwezig.
De gemeente Voerendaal sluit bovendien de naastgelegen autohandel, waar de twee broers eigenaar van zijn, in verband met een overtreding van de Opiumwet.

Vertrokken

De twee families op het woonwagenkamp kregen tot vrijdag de tijd om het terrein te ontruimen. Als de woningen tegen die tijd niet weg zouden zijn, dan zou het met 'groot machtsvertoon' worden weggehaald, zo zei burgemeester Wil Houben.
De woonwagenbewoners hebben de ontruiming niet afgewacht. Ze verplaatsten donderdag hun chalets met behulp van een grote kraan naar het naastgelegen terrein, hun eigen autohandel.

Graafmachines

Met twee grote graafmachines is de gemeente begonnen met de sloop van de bijgebouwen die op het terrein van het woonwagenkamp zijn achtergebleven.

Drugs gevonden

Tegelijkertijd met de ontruiming van het woonwagenkamp sluit de gemeente ook de naastgelegen autohandel, waar de twee broers eigenaar van zijn. In de loods werden onlangs drugs gevonden. Daarop heeft burgemeester Wil Houben besloten het terrein een half jaar te sluiten. Dat betekent dat de bewoners in die periode ook niet bij hun chalets kunnen.
Inspecteurs van de brandweer controleren vrijdagochtend bovendien of de autohandel voldoet aan alle regels van brandveiligheid.
Audio: Voerendaal ontruimt woonwagenkamp en sluit autohandel - 21 juli 2017