Raad Maastricht wil twee miljoen voor vliegveld

© Archief L1
De Maastrichtse politiek is ten volle bereid twee miljoen euro op tafel te leggen voor de geplande ‘doorstart’ van het noodlijdende Maastricht Aachen Airport (MAA).
Nagenoeg alle raadsfracties zeggen hun steun toe aan de door de provincie verlangde bijdrage.

Exploitatie

Met de beoogde doorstart is een investering gemoeid van alles bij elkaar meer dan 70 miljoen euro, waarvan de provincie het leeuwendeel (ruim 45 miljoen) voor haar rekening neemt. Uiterlijk begin volgend jaar moet duidelijk worden of een private partij de luchthaven in Beek wil gaan exploiteren.

GroenLinks

Het voorstel van B en W om de gevraagde twee miljoen voor het behoud van het vliegveld bij te passen, kon gisteravond rekenen op volmondige en vrijwel raadsbrede instemming. Alleen GroenLinks zette het sein op rood.

Cruciaal

GroenLinks' kritische opstelling kwam de partij op forse uitbranders te staan van de overige fracties. Eensgezind benadrukten alle tien de fracties het ‘cruciale belang’ van MAA voor de economie, werkgelegenheid, bereikbaarheid en het imago van Maastricht en de ‘kennisregio’ Zuid-Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!