Video: Limburgse ijsmakers draaien overuren

© Istock
De aanhoudende zomerse temperaturen stuwt de ijsverkoop tot een hoogtepunt. IJsmakers in Limburg hebben het hierdoor erg druk.
Bij een familiebedrijf in Horst maken ze vrieslollies voor supermarkten in verschillende delen van Europa, er rollen 80.000 ijssticks per uur van de band. "We zijn verdubbeld in de verkopen. We willen geen nee verkopen", zegt Dominqiue van der Meij van de ijsfabriek.

Ziekenhuizen

Behalve supermarkten melden zich nu nog meer klanten: "Ziekenhuizen bellen omdat ze ijsjes aan patiënten willen uitdelen voor de hitte, maar ook bedrijven bellen om het aan het personeel uit te delen."

2500 liter ijs

Bij het familebedrijf maken ze het maar zelden mee en het is ook een bijzondere zomer voor ijsmaker Theo Clevers in Grubbenvorst. "Ik zit al 32 jaar in het vak, maar zo'n lange periode achter elkaar heb ik nog nooit meegemaakt." Hij zegt dat hij het zo'n 10 procent drukker heeft dan andere zomers. "Dat is veel voor als je het al druk hebt." Hij maakt zeven dagen per week ijs voor zijn salons in Noord-Limburg. "2500 liter ijs en dat moet dagelijks vers gemaakt worden anders zijn de vitrines leeg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!