Penn-te Strake vooral bekend van werk bij justitie

Annemarie Penn-te Strake in haar rol als hoofdofficier van justitie. © ANP/Marcel van Hoorn
De nieuwe burgemeester van Maastricht is geen lid van een politieke partij en vooral bekend van haar werk bij justitie.
Annemarie Penn-te Strake is de eerste vrouwelijke, en ook de eerste partijloze burgemeester van Maastricht.

Vier zonen

Ze is 61 jaar en heeft vier zonen. Ze woont met haar man in Maastricht en werkt op dit moment bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Zij vervult daar sinds 2012 een bestuurlijke functie als lid van het college van Procureurs-Generaal.

Maastricht

In de jaren daarvoor was Penn-te Strake ruim vijf jaar in Maastricht actief. Zij was daar destijds hoofd van het arrondissementsparket. Ook nam ze daar de functie van regiohoofdofficier van justitie Limburg voor haar rekening.

Netwerk en ervaring

Door die werkzaamheden heeft de nieuwe burgemeester van Maastricht volgens de vertrouwenscommissie een grensoverschrijdend netwerk opgebouwd en jarenlange ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Trots op stad

De opvolgster van Hoes was bovendien informateur bij de afgelopen coalitievorming in Maastricht. In een eerste reactie laat Penn-te Strake weten trots te zijn op de stad van Maastricht en er voor gaat zorgen dat "de stad ook trots is op haar burgemeester”.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!