Woningdrama Venlo: 'Gechoqueerd en getraumatiseerd'

© Omroep Venlo
De bejaarde vrouw die ternauwernood uit het ingestortte pand in Venlo kon ontsnappen, is getraumatiseerd. Dat zegt haar dochter.
De 83-jarige vrouw werd vorige week gewaarschuwd toen tijdens bouwwerkzaamheden ineens scheuren in de gevel te zien waren.

Hartproblemen
De bewoonster stond amper buiten toen haar woning volledig instortte. "Ze is gechoqueerd en getraumatiseerd door de hele situatie", zo vertelt haar dochter. De vrouw wordt door de familie mondjesmaat bijgepraat over de nasleep. "Je wilt niet dat ze er straks hartproblemen of iets anders aan overhoudt. We willen haar gezondheid wel stabiel houden."

Nieuw huis

Maandagavond werd bekend dat de gemeente Venlo en woningcorporatie Woonwenz een nieuw huis bouwen en betalen voor de vrouw. Ook voor de buurman, van wie het huis beschadigd is, geldt dit aanbod.

Niks gedaan

"Ik ben boos en gefrustreerd. De gemeente en een aannemer zijn al meerdere keren komen kijken, maar er is niks gedaan." Volgens de dochter ontstonden vorig jaar al direct meerdere scheuren bij de sloop van een aantal panden naast de ingestorte woning.
De bejaarde vrouw is alles kwijt. Haar spullen liggen nog onder het puin. "Zodra het kan, mogen we onder begeleiding de persoonlijke spullen nog gaan weghalen", zegt haar dochter.