Ook Limburgse agenten laten uit protest sirenes loeien

© Judith van Kessel
Om één minuut voor twaalf 's middags klinken vrijdag ook in Limburg de sirenes van de politie als protest tegen het gebrek aan waardering bij het kabinet.
De gezamenlijke politiebonden voeren in het hele land actie door één minuut de sirenes te laten loeien. Ze beschouwen de cao-voorstellen van de minister van Veiligheid en Justitie als een klap in hun gezicht.

Winkeliers gewaarschuwd
In Limburg komen de agenten onder andere bij elkaar op de markt in Sittard, waar vijf politiewagens de rust verstoren. Winkeliers en horeca-eigenaars in de omgeving zijn van te voren gewaarschuwd.
Loonsverhoging
Patrick Baaij van de Limburgse afdeling van de Nederlandse Politiebond zegt dat er een loonsverhoging is geëist van 3.3%. Ook willen de bonden een verbetering van de onregelmatigheids-toeslag en een vroegpensioenregeling.

Minder bekeuringen
Het loeien van de sirenes is niet de eerste protestactie van de politie. Agenten schrijven op dit moment alleen nog bekeuringen uit bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Deze actie ging al eerder van start.

Nieuwe minister
De poltiebonden kunnen straks om de tafel met de kersverse minister van Veiligheid en Justitie, VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Hij volgt Ivo Opstelten op, die deze maand opstapte.
Politiesirenes loeien in Sittard
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!