Bandidos waren uit op ‘oorlog’

© MGL/ Arnaud Nilwik
De Bandidos die in mei bikers van de aan de Hells Angels gelieerde motorclub Red Devils in Sittard belaagden, dachten zelf dat ze met die aanval ‘een oorlog’ zouden gaan ontketenen.
De leden van het Limburgse Bandidos-chapter wilden laten zien dat ‘Nederland’ van hen is.

Afgeluisterd

Dat valt op te maken uit afgeluisterde gesprekken tussen clubleden, die deel uitmaken van strafdossier ‘Kievit’. De Limburgse kranten hadden inzage in de politiestukken.

Bikeroorlog

Sommige Bandidos werden ten tijde van de confrontatie bij het Sittardse bikercafé Dug Out, op 7 mei, al volop door de politie getapt en met volg- en afluisterapparatuur in hun auto’s in de gaten gehouden. Dat gebeurde vanwege een lopend onderzoek naar hun vermeend criminele praktijken. Ze refereerden meermaals aan het uitbreken van een bikeroorlog en aan het bewapenen van zichzelf. Ook voerden ze onderling gesprekken over het invliegen van brothers uit Duitsland of Denemarken.

Op zoek naar Hells Angels

Al vanaf januari groeiden de spanningen tussen de motorclubs, blijkt uit het dossier. De Bandidos gingen vanwege meerdere incidenten actief op zoek naar Hells Angels. Dat liep telkens met een sisser af tot 7 mei. Op die dag belaagden de Bandidos de Red Devils bij café Dug Out. Nadat er vanuit de kroeg geschoten werd, maakten de clubleden zich uit de voeten.

Naar clubhuis

Direct na die confrontatie blijken de Bandidos nog naar de Markt van Kerkrade te zijn afgezakt waar ze het Hells Angels-clubhuis bezochten. De Angels waren op dat moment echter niet ter plekke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!