Ruim 26 jaar geëist tegen Jeu R. om vier pogingen tot moord

Moordpoging op Jan S. © Kevin Geurtjens
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 26 jaar en acht maanden geëist tegen Jeu R. (50) uit Echt. Hij zou zich volgens de officier van justitie schuldig hebben gemaakt aan vier moordpogingen.
Dit meldt De Limburger.

Moordaanslag

Jeu R. zou in 2014 en 2016 hebben geschoten op iemand uit Ohé en Laak. Het doelwit zou Jan S. zijn geweest. Jan S. werd op 1 maart 2016 in Ohé en Laak in zijn auto beschoten toen hij met zijn vrouw en twaalfjarig zoontje terug kwam na een bioscoopavondje. Hun auto werd zeven keer beschoten, waarbij S. in zijn been werd geraakt. S., zijn vrouw en het kind overleefden de moordaanslag.

Gijzeling

Hij zou daarnaast nog drie zware misdrijven hebben voorbereid in 2016. Volgens de krant zou hij plannen hebben gehad voor een derde poging om Jan S. van het leven te beroven. Ook zou er een gijzeling van een kopstuk van Satudarah en een aanslag op een Duits gezin zijn verijdeld.
"Levenslang is niet mogelijk. Maar deze man is wel levensgevaarlijk en moet zo lang mogelijk uit de maatschappij worden geweerd", zo zei de officier van justitie in zijn requisitoir.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!